Rybí tacos s grilovaným ovocem a chipotle majonézou

Rybí tacos s grilovaným ovocem a chipotle majonézou

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: Střední
Počet porcí: 4 osoby

Ingredience

  • 1 kg filetů z tresky (např. sand whiting)
  • 100 g rýžové mouky
  • Olivový olej ve spreji
  • 1 ananas, nakrájený na tenké plátky
  • 1 červená cibule
  • 200 ml bílého octa
  • 100 g bílého cukru
  • 50 g mořské soli
  • 1 hlávka radicchia
  • ¼ hlávky červeného zelí
  • 1 zralé mango
  • 4 klasy kukuřice
  • 50 g másla
  • Špetka papriky
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 100 g majonézy Kewpie
  • 1 plechovka chipotle papriček
  • Čerstvé červené chilli papričky (na ozdobu)
  • 1 svazek koriandru (na ozdobu)
  • 1 svazek máty (na ozdobu)
  • Mexické pšeničné tortilly
  • Limety (na dochucení)

Postup

1. Nakládaná červená cibule

  1. Oloupejte cibuli, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
  2. V misce smíchejte bílý ocet, cukr a sůl, přidejte cibuli a dobře promíchejte.
  3. Nechte odležet minimálně 20 minut.

2. Chipotle majonéza

  1. V mixéru smíchejte majonézu Kewpie, chipotle papričky a šťávu z limety podle chuti.
  2. Mixujte do hladké omáčky.

3. Grilovaná kukuřice

  1. Odloupněte slupky kukuřice, ale ponechte je připojené, a vařte kukuřici v osolené vodě do změknutí.
  2. Předehřejte gril na 200 °C.
  3. Potřete kukuřici olivovým olejem a grilujte, dokud nezíská lehké opálení.
  4. Potřete máslem, posypte solí, pepřem a paprikou. Poté odřízněte zrna z klasu.

4. Grilovaný ananas

  1. Nakrájejte ananas na tenké plátky a odstraňte jádřinec.
  2. Lehce postříkejte olivovým olejem a grilujte, dokud nezkaramelizuje.
  3. Nakrájejte na menší kousky.

5. Grilované limety

  1. Rozkrojte limety napůl a položte řeznou stranou dolů na gril, dokud lehce nezhnědnou.

6. Příprava zeleniny a ovoce

  1. Červené zelí nakrájejte co nejjemněji pomocí mandolíny.
  2. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
  3. Radicchio nakrájejte na klínky a grilujte, dokud lehce nezhnědne.
  4. Černé fazole slijte a odložte stranou.

7. Příprava ryby

  1. Filety osušte papírovou utěrkou a lehce obalte v rýžové mouce, soli a pepři.
  2. Ujistěte se, že grilovací plocha je dobře naolejovaná.
  3. Rychle opečte rybu (cca 1 minutu z každé strany), dokud nebude křupavá zvenku (nepřepečte).

8. Ohřev tortill

  1. Krátce ohřejte tortilly na grilu, dokud nejsou pružné a lehce opečené.

9. Sestavení tacos

  1. Na každou tortillu položte vrstvu červeného zelí, radicchia, černých fazolí, grilovaného ananasu, kukuřice, ryby a manga.
  2. Ozdobte nakládanou cibulí, nasekaným chilli, koriandrem a mátou.
  3. Přelijte chipotle majonézou a zakápněte šťávou z grilované limety.

Tip: Pro vegetariánskou verzi můžete rybu nahradit grilovaným tofu nebo pečenými batáty.

Objevte BIGG BUGG

Špičkový výkon pro dokonalé grilování

Dva výkonné hořáky, praktický stojan

1500 Series

Spojení elegance a výkonu

Elegantní a stylový sklápěcí krycí panel ovládání

Signature ProLine™

Gril světové kvality a designu, který ohromí

i ty nejnáročnější milovníky grilování

Příslušenství

Kvalitní příslušenství pro lepší zážitek z grilování

Pizza sada, rožnící sada, plancha a další