Pork’d Porchetta – Vepřová roláda s jablečným ciderem a kořením

Pork’d Porchetta – Vepřová roláda s jablečným ciderem a kořením
Doba přípravy: 70 minut
Náročnost: Vyplatí se
Počet porcí: 6–8 osob
Ingredience
- 3 kg vepřové pečeně s připojeným bůčkem, kůže ponechána
- 1 l (4 šálky) jablečného cideru (např. Willie Smith's)
- 4 lžíce fenyklových semínek, opražených a namletých
- 2 lžíce koriandrových semínek, opražených a namletých
- 1 lžíce kmínu, opraženého a namletého
- 2 lžíce mořské soli
- 1 lžíce drceného černého pepře
- Olivový olej
- Řeznický provázek
Postup
- Odstraňte přebytečný tuk z žeberní části bůčku a kůži nařežte do mřížky.
- Celou vepřovou pečeni důkladně potřete směsí koření (fenykl, koriandr, kmín, sůl, pepř).
- Do hlubokého pekáče nalijte jablečný cider.
- Vložte maso kůží nahoru do pekáče tak, aby bylo ponořeno v cideru, a nechte marinovat v lednici po dobu 2 dnů.
- Po marinování maso vyjměte a osušte papírovými utěrkami.
- Připravte velký rošt na plech a položte na něj maso kůží nahoru. Vraťte do lednice a nechte sušit 1 den.
- Gril BeefEater® Signature předehřejte na nízkou až střední teplotu.
- Vyjměte maso z lednice a nechte ho ohřát na pokojovou teplotu.
- Začněte rolovat maso od strany pečeně do pevné rolády.
- Roládu pevně svažte řeznickým provázkem a umístěte na rožeň.
- Vložte maso do grilu a pečte alespoň 4 hodiny.
- Použijte digitální teploměr BeefEater® BUGG® k ověření vnitřní teploty masa. Doporučená teplota pro střední propečení je 72 °C.
- Po upečení nechte porchettu odpočinout 30 minut pod alobalem na teplém místě před krájením.
Servírování
Podávejte s čerstvým salátem z červeného zelí a zelenými fazolkami, posypané křupavou kůrkou z porchetty.
Tip: Pro dosažení extra křupavé kůrky můžete na závěr zvýšit teplotu grilu a krátce opéct povrch porchetty.