Batátové lívance s čajově uzenou rybou cobia, bylinkami a crème fraîche

Batátové lívance s čajově uzenou rybou cobia, bylinkami a crème fraîche

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: Vyplatí se
Počet porcí: 4 osoby

Ingredience

Batátové lívance

  • 250 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných batátů (kumera)
  • 250 g samokypřící mouky
  • 1 lžička hořčičného prášku
  • 1 lžička bílého cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1½ až 2 šálky mléka
  • Rostlinný olej na smažení

Čajově uzená ryba cobia

  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička soli
  • 250 g filetů ryby cobia bez kůže (lze nahradit lososem, kingfishem nebo Blue Eye trevalla)
  • 100 g rýže
  • 50 g jasmínového čaje
  • 50 g hnědého cukru

Na dokončení pokrmu

  • ¼ svazku pažitky
  • ¼ svazku petrželky
  • 250 ml crème fraîche
  • Citronová šťáva a olivový olej na dochucení

Postup

Příprava batátových lívanců

  1. Batáty zabalte do čisté utěrky a vymačkejte co nejvíce vlhkosti.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, hořčičný prášek, cukr a sůl.
  3. Přidejte nastrouhané batáty a promíchejte.
  4. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto konzistence lívancového těsta.
  5. Nechte těsto odpočinout 15 minut.
  6. Gril předehřejte na střední teplotu a na povrch položte teflonovou podložku.
  7. Postříkejte olejem a lžící nanášejte těsto na podložku, tvořte malé lívance.
  8. Smažte 2 minuty z jedné strany, poté otočte a smažte další 2 minuty.
  9. Opakujte, dokud nespotřebujete celé těsto.

Příprava čajově uzené ryby cobia

  1. V misce smíchejte sůl a hnědý cukr.
  2. Rybu obalte ve směsi a nechte marinovat v lednici 1 hodinu.
  3. Vyjměte rybu z lednice a nechte ji ohřát na pokojovou teplotu.
  4. Jeden hořák grilu nastavte na vysokou teplotu a na tento konec grilu položte teflonovou podložku.
  5. Na podložku rovnoměrně rozprostřete směs rýže, jasmínového čaje a hnědého cukru.
  6. Uzavřete víko grilu a nechte čajovou směs začít kouřit.
  7. Po 5 minutách položte rybu na druhý konec grilu (bez přímého tepla) na další teflonovou podložku a uďte 5 minut.
  8. Vyjměte rybu z grilu a nechte vychladnout.
  9. Po vychladnutí nakrájejte rybu na tenké plátky přibližně 2 mm široké.

Servírování

  1. Na každý lívanec položte lžičku crème fraîche.
  2. Na crème fraîche naaranžujte plátek uzené ryby.
  3. Pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.
  4. Ozdobte nasekanou pažitkou a petrželkou.

Tip: Tento pokrm je ideální jako elegantní předkrm nebo lehký hlavní chod při grilovacích večerech.

Objevte BIGG BUGG

Špičkový výkon pro dokonalé grilování

Dva výkonné hořáky, praktický stojan

1500 Series

Spojení elegance a výkonu

Elegantní a stylový sklápěcí krycí panel ovládání

Signature ProLine™

Gril světové kvality a designu, který ohromí

i ty nejnáročnější milovníky grilování

Příslušenství

Kvalitní příslušenství pro lepší zážitek z grilování

Pizza sada, rožnící sada, plancha a další