Grilovaný chřest s vařeným vejcem a petrželkovým dresinkem
Grilovaný chřest s vařeným vejcem a petrželkovým dresinkem
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: Střední
Počet porcí: 4 osoby
Ingredience
- 2 svazky čerstvého zeleného chřestu
- 3 vejce (vařená na měkko, 5 minut)
- 1 hrnek kaparů, nahrubo nasekaných
- 1/2 svazku hladkolisté petrželky, nahrubo nasekané
- Extra panenský olivový olej
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Odřízněte spodní 5 cm tvrdé části chřestu.
- Chřest položte příčně na rošt grilu a grilujte nasucho, dokud nezíská lehké opálení a změkne (cca 5–7 minut), pravidelně otáčejte.
- Mezitím připravte dresink: uvařená vejce oloupejte a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
- Přidejte nasekané kapary a petrželku, zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Vše jemně promíchejte, aby vznikl hrubší, strukturovaný dresink.
- Grilovaný chřest rozložte na servírovací talíř a přelijte připraveným dresinkem.
Tip: Tento pokrm je ideální jako lehký předkrm nebo příloha k masu. Pro extra chuť můžete přidat pár kapek citronové šťávy nebo hoblinky parmezánu.

