Špízy s halloumi, karamelizovanou mrkví a mandlovým dresinkem

Špízy s halloumi, karamelizovanou mrkví a mandlovým dresinkem
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4 osoby
Ingredience
- 12 kostek sýra halloumi (cca 2 cm)
- 24 nakládaných cibulek (cocktail onions)
- 12 dědičných mrkví (heirloom carrots), karamelizovaných v medu a másle, nakrájených na 2 cm kousky
- 12 bambusových špejlí (15 cm)
- 125 g nasekaných mandlí
- 50 g másla
- 1 lžíce chardonnay octa
- Šťáva z 1 citronu
- 100 ml olivového oleje
Postup
- Na každou špejli napíchněte postupně: 1 kostku halloumi, 1 nakládanou cibulku a 1 kousek karamelizované mrkve. Tento postup opakujte, aby na každé špejli byly 2 kusy od každé ingredience. Připravené špízy odložte stranou.
- Pro přípravu dresinku vložte nasekané mandle a máslo do kastrůlku a zahřívejte na středním plameni, dokud máslo nezačne pěnit a nezíská hnědou barvu.
- Přidejte med a přiveďte směs k varu. Vařte, dokud se objem nezredukuje na polovinu.
- Přidejte ocet a citronovou šťávu a pokračujte ve vaření, dokud se objem nezredukuje na dvě třetiny.
- Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. Po vychladnutí přidejte olivový olej a dobře promíchejte.
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Špízy lehce potřete olejem a grilujte, dokud halloumi nezíská zlatavou barvu.
- Hotové špízy naaranžujte na servírovací talíř a přelijte připraveným mandlovým dresinkem.
Tip: Pro nejlepší chuť podávejte špízy ihned po přípravě, dokud jsou teplé a halloumi má křupavou kůrku.